eco friendly

Odnowi-recyklingu-Logo-Vinyl-Kalkomania-Naklejka-Pracy-lub-W-Domu-i-Ponownego-U-ycia-PICK-ROZMIAR.jpg_640x640

Naše poslání

 Při fungování eshopu vzniká přirozeně také značné množství odpadu plynoucí z jeho chodu. Tato skutečnost nás vedla k zamyšlení, zda existuje možnost jak jeho množství co nejvíce eliminovat, případně použít dobře recyklovatelné materiály.

Prvním krokem tak je eliminace jednorázových plastů, které jsou svým způsobem nahraditelné v procesu balení zboží.

Eliminace plastových obalů

 Používání plastu jako balícího materiálu je velmi jednoduché, ve své podstatě praktické a především levné. Na druhé straně tím vzniká extrémní množství odpadu, který nemá žádné další využití a mnohdy není možné ho ani řádně recyklovat. Rozhodli jsme se proto jít opačným směrem než většina eshopů. Konkrétně se snažíme vyhnout zbytečnému použití jednorázových plastových obalů, které jsme nahradili papírovou lepenkou z recyklovaného papíru, či výplní ze 100% rozložitelného materiálu. Některé zboží je samozřejmě již z výroby baleno do nejrůznějších plastových obalů, netvrdíme proto, že jsme se zbavili tohoto materiálu úplně. Nezvyšujeme však zbytečně jeho množství a snažíme se ukázat, že pokud se člověku chce dělat věci trochu jinak, jde to.

 Druhým krokem při redukci odpadu je způsob samotného balení produktů.

Balení zboží

 Velký vliv na samotné množství odpadu mají i samotné rozměry balíků. Používáme proto zakázkové krabičky, jejichž velikost co nejvíce odpovídá velikosti zboží. Neposíláme tak například zboží o velikosti mobilní telefonu ve zbytečně velké jako třeba od televize. Někdy se bohužel kvůli rozměrům zásilky tento krok nedaří splnit, u většiny balíčků jsme ovšem spokojeni. Ve výsledku zniká tak i výrazně méně odpadu, se kterým musí zákazník nadále pracovat.

Třetím krokem je zodpovědné zpracování vzniklého odpadu.

Recyklace přebytečného materiálu

 I přes všechny snahy eliminovat co nejvíce odpadního materiálu vznikají určité přebytky, se kterými je potřeba náležitě nakládat. Dbáme proto, aby veškerý materiál, který již není možné znovu jakýmkoliv způsobem zpracovat skončil na místě, jež k tomu určené.